Donald Trump răspunde la criticile că vrea să restructureze serviciile secrete

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 05-01-2017 21:29
Actualizat: 05-01-2017 22:37

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, a respins joi relatările din presă potrivit cărora acesta ar intenţiona să restructureze serviciile secrete americane, relatează agenţia Reuters.

'Nu există niciun adevăr în această idee a restructurării infrastructurii comunităţii de informaţii', a indicat purtătorul de cuvânt Sean Spicer, calificând acele relatări drept 'sută la sută false'. Totuşi, el a vorbit apoi despre 'discuţii exploratorii' desfăşurate în cadrul 'activităţilor de tranziţie', insistând însă că rolul acestora este de a strânge date, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Publicaţia Wall Street Journal (WSJ) a scris în ediţia sa de miercuri, făcând referire la surse pe care nu le-a precizat, că Trump intenţionează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât el consideră că unele dintre aceste agenţii sunt supradimensionate sau politizate.

După ce a criticat serviciile secrete americane în urma rapoartelor prin care acestea susţin că Rusia este în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a susţinut joi că este un 'mare fan' al acestor servicii.

Citește și: Janet Jackson a născut, deși are 50 de ani: Ce nume ciudat i-a pus copilului

'Presa minte pentru a lăsa impresia că eu sunt împotriva serviciilor de informaţii, deşi de fapt sunt un mare fan al lor', a scris pe Twitter viitorul preşedinte, înaintea ca în Senatul american să înceapă o audiere în cadrul căreia va fi discutată posibila ingerinţă a Rusiei în campania electorală americană prin respectivele atacuri cibernetice.