Cristina Vărzaru, câștigătoare de 4 ori a Ligii Campionilor, se retrage din handbal

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-01-2017 08:20

Cristina Vărzaru, una dintre cele mai bune handbaliste pe care le-a dat vreodata sportul românesc, câstigatoare a patru Ligi ale Campionilor, trei cu Viborg si una cu CSM Bucuresti, doctor în educatie fizica si sport, si-a anuntat retragerea din sportul de performanta.

Ultima accidentare, la genunchi, a doua ca gravitate din întreaga cariera, dar si vârsta, una înaintata pentru sport, 37 de ani, au convins-o pe Cristina ca este momentul de a spune stop sportului cu mingea pe semicerc.

”Sunt operata de 6 saptamâni, înca merg în cârje, probabil înca doua saptamâni. Recuperarea am început-o însa din a doua saptamâna de dupa operatie. O sa am nevoie de patru-sase luni de recuperare. Asa ca, pâna la sfârsitul campionatului, daca o sa am un meci-doua de jucat, o sa le iau ca pe un cadou. Dar, nu prea am sperante mari. Am si 37 de ani. Mereu am zis ca voi juca pâna când nu o sa mai poata corpul. Am ajuns într-un astfel de moment”, a spus Varzaru pentru Digi Sport.

Sportiva nu va sta însa pentru mult timp departe de competitii.

”În primul rând, trebuie sa fac recuperarea foarte bine ca sa pot merge pe strada. Bine, am si alte gânduri, sa alerg semimaraton si alte nebunii. Înca nu simt ca m-am lasat, pentru ca înca sunt cu fetele la antrenament”, a mai spus Varzaru la Digi Sport.