Replici acide între liderul liberalilor moldoveni şi administraţia prezidenţială de la Chişinău

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 16-01-2017 10:41

După ce au depus duminică flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea acestuia, reprezentanţii Partidului Liberal din Republica Moldova s-au îndreptat spre preşedinţie pentru a-i transmite un mesaj şefului statului, Igor Dodon, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Turcia, lovită de o nouă TRAGEDIE: Cel puțin 32 morți în urma prăbușirii unui avion - VIDEO

Astfel, la preşedinţie, un actor care interpreta rolul lui Mihai Eminescu a recitat versuri din 'Scrisoarea a III-a': 'Prea v-aţi arătat arama, sfâşiind această ţară,/Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,/Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,/Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!'

Potrivit Radio Chişinău, preşedintele Igor Dodon nu a ieşit în faţa reprezentanţilor Partidului Liberal, însă purtătorul de cuvânt al acestuia, care a ascultat mesajul, a comentat demersul liberalilor. 'Apucaţi-vă de lucru, oameni buni, că o să mergeţi la groapa de gunoi la următoarele alegeri', le-a replicat Ion Ceban reprezentanţilor Partidului Liberal. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a încercat să-i pună la gât purtătorului de cuvânt al preşedintelui Dodon o panglică tricoloră, însă acesta s-a împotrivit.

Radio Chişinău a relatat că oficiali, demnitari, politicieni şi oameni de artă au depus duminică flori la bustul poetului Mihai Eminescu şi, pe lângă discursuri, politicienii au recitat poezii. Primul a depus flori preşedintele Republicii Moldova, care a recitat câteva versuri din poezia 'Criticilor mei', scrisă de Mihai Eminescu, şi a declarat că adresează rândurile celor care îl critică. 'Am depus astăzi flori la monumentul marelui poet Mihai Eminescu. Eu cred că ar trebui să ne mândrim cu toţii că avem aşa personalităţi în istoria noastră, în istoria poporului nostru', a spus Dodon.

În afară de Dodon şi de liberali, la bustul poetului au depus flori premierul Pavel Filip, precum şi reprezentanţi ai Partidului Democrat şi ai Partidului Liberal Democrat.