Pavel Filip 'îi dă peste gură' lui Igor Dodon: REFUZ categoric al premierului Moldovei

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-01-2017 17:38
Actualizat: 16-01-2017 18:41

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a anunţat că respinge demersul preşedintelui Igor Dodon de rechemare în ţară a ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

Într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al executivului se precizează că 'prim-ministrul Pavel Filip a primit, luni, 16 ianuarie, demersul prezidenţial privind propunerea de revocare a ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea' şi că 'şeful executivului nu va da curs acestei solicitări'.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Preşedintele Igor Dodon a solicitat luni cabinetului de miniştri, înainte de a pleca la Moscova, să iniţieze procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Decizia lui Dodon vine ca urmare a declaraţiilor făcute de Mihai Gribincea în cadrul unei emisiuni televizate, privind caracterul neconstituţional al decretului preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia moldovenească fostului preşedinte român Traian Băsescu. Potrivit preşedinţiei de la Chişinău, declaraţiile diplomatului contravin intereselor naţionale ale Republicii Moldova.