Acordul privind Brexit-ul trebuie să fie inferior statutului de membru al blocului comunitar

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 18-01-2017 13:55

Acordul dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie după ieşirea acesteia din blocul comunitar trebuie să fie inferior statutului de membru deplin, a afirmat miercuri premierul maltez Joseph Muscat, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE, potrivit Reuters, transmite agerpres.

"Vrem un acord just pentru Regatul Unit, însă acordul trebuie să fie în mod obligatoriu inferior statutului de membru", a declarat Muscat în Parlamentul European la Strasbourg.

"A gândi că poate fi altfel ar indica o decuplare de la realitate", a adăugat el.

Citeşte şi: În plină campanie electorală, Manuel Valls a fost LUAT LA PALME - VIDEO

Acordul final cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în parlamentul de la Londra, a anunţat marţi premierul britanic Theresa May, care a prezentat într-un discurs cele 12 priorităţi avute în vedere în contextul părăsirii forului comunitar de către ţara sa.

Şefa executivului britanic a afirmat că este dispusă să facă unele compromisuri în negocierile cu Bruxellesul, dar a subliniat că este important să ofere ''cât mai multă certitudine cu putinţă''.

Ea a menţionat că Brexit-ul va semnifica ieşirea Marii Britanii de pe piaţa unică europeană, punând astfel capăt speculaţiilor conform cărora Londra va încerca să obţină un aşa-numit 'soft Brexit'.