Trump schimbă FOAIA: Vizită-fulger la CIA

Autor: Andrei Radu
Publicat: 21-01-2017 19:43

Noul preşedinte al SUA Donald Trump va vizita sâmbătă sediul CIA din Langley, Virginia, fiind "nerăbdător" să le mulţumească "bărbaţilor şi femeilor din comunitatea informaţii", a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt prezidenţial Sean Spicer, transmit Reuters şi AFP.

Vizita la sediul CIA, în suburbiile capitalei Washington, are o valoare simbolică, după ce Trump a pus la îndoială concluziile agenţiei potrivit cărora Rusia s-a implicat în atacuri cibernetice care au intervenit în procesul electoral din SUA. Ulterior, el a acceptat aceste concluzii.

Citește și: MARELE PERICOL după investirea lui Donald Trump: La ce primejdii se expune OMENIREA

Un oficial din serviciile de informaţii, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a indicat zilele trecute că Trump va vizita sediul CIA pentru a-l instala pe Mike Pompeo, membru republican al Camerei Reprezentanţilor, la conducerea agenţiei. Dar acesta nu a fost confirmat încă în funcţie de către Senat.

Trump a acuzat recent serviciile de informaţii americane pentru scurgerea în presă a unui raport neverificat despre materiale compromiţătoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici aducând aminte de Germania nazistă.

Directorul în funcţie al CIA, John Brennan, a replicat duminică, 15 ianuarie, într-un interviu pentru Fox News, avertizându-l pe Donald Trump 'să ia aminte că nu deţine o evaluare şi înţelegere depline a ce implicaţii presupune acest drum'.

'Spontaneitatea nu este ceva care apără interesele naţionale de securitate (...) Nu este vorba doar despre dl Trump. Este vorba despre Statele Unite ale Americii', a subliniat directorul CIA, potrivit Agerpres.

'Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informaţii şi Germania nazistă. O consider o mare ofensă', a adăugat John Brennan.