PNL: 'Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre SALVAREA celor cu PROPTELE politice'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 23-01-2017 08:17
Actualizat: 23-01-2017 09:13

"Apel pentru apărarea interesului public

Ne aflăm în fața unei cauze obligatoriu de apărat de către toți cei care cred în valorile care construiesc o societate europeană. Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România.

Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi (Dragnea, Tăriceanu etc.) care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea.

Invocând drama din închisori, dar pentru a cărei rezolvare nu a întreprins nimic, majoritatea PSD – ALDE persistă în obsesia de a sustrage anumite persoane de la respectarea legii, fie prin inițierea unei grațieri colective, fie prin ciopârțirea legilor penale.

Cele două ordonanțe nu sunt despre lipsa capacității administrative de a rezolva problema din închisori. Cinci cazărmi dacă ar fi transformate în facilități moderne de detenție, situația ar fi mult îmbunătățită. Dacă s-ar fi dorit lucrul acesta, s-ar fi făcut!

Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre salvarea celor cu proptele politice.

Prioritatea lor nu o reprezintă mama care a furat o găină pentru a-și crește copiii, nici despre bătrâna care a mutat un țăruș. Prioritatea lor o reprezintă cei care au de la zeci de milioane de euro în sus.

Partidul Naţional Liberal nu poate accepta distrugerea temeliei pe care se așază o ţară democratică şi prosperă. Considerăm ca toți actorii instituționali și neinstituționali, de la partide politice, organizații civice și profesionale, formatori de opinie din societatea civilă și până la mass-media ar trebui să acționăm în același sens.

Mizele politice, diferențele de optică asupra unui subiect sau altul ar trebui depășite, iar cei care susțin agenda pro-reformă și pro-stat de drept ar trebui să facă front comun. Șansa celor care susțin revenirea la practicile trecutului stă în fragmentarea celor care li se împotrivesc.

Citește și: Ungurii LAUDĂ succesul lui Dragnea: Ce au spus despre marea întâlnire cu Trump

Partidul Național Liberal va uzita de toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a apăra această cauză a interesului public, suntem deschiși la orice colaborare onestă în acest sens.

PNL solicită organizarea de concursuri transparente și corecte pentru posturile rămase neocupate în urma concursului.

PSD a început politizarea școlilor în forță! Ministerul Educației a instalat în funcții 5 din 6 directori sau directori adjuncți din pix.

În sistemul de educație nu se poate merge din eroare în eroare, din ilegalitate în ilegalitate. A existat un fals în acte publice, există abuzuri după abuzuri în județe. Ministerul e obligat să nu persiste în politizare și improvizație. Trebuie aleasă calea legală și transparentă.

Ministerul a numit 502 directori și directori adjuncți pe cele 666 de posturi neocupate prin concurs, chiar dacă toți nu au promovat sau nu s-au prezentat la concursul organizat în această toamnă.

Un candidat pentru o funcție de director care nu a promovat concursul, nu poate fi delegat pe acea funcție din simplul motiv că nu va avea legitimitate în fața corpului profesional sau pentru că nu are cunoștințele necesare pentru a gestiona problemele aferente postului.

Soluția corectă/legală era să se organizeze un nou concurs acolo unde nu au fost ocupate funcțiile de conducere din școli.

Asaltul PSD asupra învățământului trebuie sa înceteze. PSD a distrus școlile profesionale, a încurajat frauda academică și a adâncit decalajul dintre tinerii români și cei europeni, a micșorat șansele absolvenților la o viață decentă. Prin politizarea funcțiilor de conducere, PSD îi îngenunchează și pe ultimii profesori idealiști care mai credeau în valori precum: corectitudine, meritocrație sau competitivitate.", s-a arătat în comunicatul PNL.