Ce se întâmplă cu ordonanțele pe Justiție: Sorin Grindeanu e de acord cu referendumul lui Iohannis

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 24-01-2017 18:50
Actualizat: 24-01-2017 19:28

Guvernul lui Sorin Grindeanu a vrut să dea două ordonanțe pe Justiție săptămâna trecută, lucru care a dus la enervarea lui Klaus Iohannis și la declanșarea protestelor de stradă. Grindeanu spune de ce s-a ajuns la o asemenea încercare, dar a vorbit și despre manifestările de stradă.

Citește și: SCENE ȘOCANTE în mall-ul Plaza România: Cum a MURIT femeia care a căzut pe scări

"Sunt peste 800 de sentinţe pe care România le-a primit. Ar însemna cam 80 de milioane de euro pe an. Nu de acum sunt aceste sentinţe. Vreau să subliniez că am prevăzut sume mai mari pentru Administraţia Naţională a penitenciarelor pentru alocaţia de hrană. Respect opinia fiecăruia în privinţa protestelor. Fiecare om, într-o democraţie normală, are dreptul la opinie, atâta timp cât se respectă legea. Respect dreptul la opinie al fiecăruia şi n-am ce să comentez", a spus Grindeanu.

Premierul nu știe soarta ordonanțelor cu scandal. "A fost ministerul Justiției la discuții, dar doar pe buget. Voi vedea zilele viitoare ce se va întâmpla.", a precizat Grindeanu.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

Acesta s-a referit și la referendumul pregătit de Klaus Iohannis. "În nume personal, susţin un referendum ca lupta împotriva corupţiei. Cum să nu susţin aşa ceva?", a încheiat Grindeanu.