Angela Merkel are parte de mari probleme: Ce se poate întâmpla la viitoarele alegeri

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 25-01-2017 16:31

Fostul preşedinte al Parlamentului European (PE), Martin Schulz, s-a prezentat miercuri în parlamentul german ca fiind candidatul formaţiunii sale politice, Partidul Social-Democrat (SPD), care o va înfrunta pe Angela Merkel, cancelarul ţării, la alegerile naţionale ce vor avea loc pe 24 septembrie în Germania, relatează agenţia DPA. Schulz este candidatul potrivit pentru a o înfrunta pe Merkel, deoarece el ''vorbeşte pe limba poporului'', a afirmat Thomas Opperman, liderul grupului parlamentar al SPD, în timp ce îl întâmpina pe Schulz în parlament, potrivit participanţilor.

Liderul SPD, Sigmar Gabriel, a anunţat cu o zi înainte că nu va concura cu Angela Merkel la alegerile din septembrie şi că va prelua în schimb postul de ministru de externe de la colegul său social-democrat Frank-Walter Steinmeier, care ar urma să fie votat în funcţia de preşedinte al Germaniei pe 12 februarie. Potrivit unui sondaj al institutului Forsa, difuzat miercuri, SPD este creditat cu 21 % din intenţiile de vot, iar partidul dnei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), cu 27 %. CDU şi SPD formează în prezent coaliţia de guvernare, conform Agerpres.

Partidul de dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD), care a câştigat sprijin în contextul crizei refugiaţilor şi al unei atitudini xenofobe crescânde în ţară, este creditat cu 12 %, potrivit sondajului Forsa.