Omul pe care SUA îl vor ambasador la Uniunea Europeană prezice sfârşitul UE

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 03-02-2017 21:18
Actualizat: 03-02-2017 22:24

Ted Malloch, posibil viitor ambasador al SUA în UE, prezice în presa germană destrămarea Uniunii Europene (UE), afirmând că ieşirea Marii Britanii nu este decât o primă etapă, informează vineri AFP.

'Dacă vă uitaţi în Europa, puteţi practic să puneţi deja câte două litere la alegere în faţa cuvântului 'exit'', a estimat Malloch în săptămânalul Der Spiegel, potrivit unui fragment difuzat vineri din interviul său ce va fi publicat sâmbătă, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

El a făcut astfel referire la cuvântul folosit în general pentru a desemna ieşirea Marii Britanii, 'Brexit', care poate fi transformat în 'Grexit' (ieşirea Greciei) sau, de exemplu, 'Frexit' (ieşirea Franţei).

Malloch, care a mai ocupat în trecut posturi diplomatice pentru SUA, este posibil să devină ambasadorul SUA pe lângă UE.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

De asemenea, el a reafirmat în acest interviu că euro este, în opinia sa, 'o experienţă greşită' şi că dacă ar lucra într-o bancă de investiţii 'ar miza împotriva euro'.

Însă liderii socialiştilor, liberalilor şi grupului PPE (dreapta) din Parlamentul European au îndemnat joi Uniunea Europeană să nu-l accepte pe Ted Malloch ca viitor ambasador la Bruxelles.