Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc la Bruxelles

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 06-02-2017 10:45

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc luni la Bruxelles pentru a discuta despre deteriorarea situaţiei din estul Ucrainei şi sprijinul pe care UE îşi doreşte să-l acorde Libiei pentru a reduce migraţia şi pentru a sprijini guvernul libian de uniune naţională, se arată pe agenda Consiliului publicată pe site-ul Comisiei Europene, transmite agerpres.

Consiliul, prezidat de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, va discuta întâi despre situaţia din Ucraina şi se preconizează că miniştrii vor evalua progresele înregistrate în ceea ce priveşte punerea în aplicare a programului de reformă din Ucraina în cursul anului trecut, precum şi sprijinul UE în ceea ce priveşte punerea în aplicare a acordurilor de încetare a focului de la Minsk.

Citeşte şi: Franţa. ATACATORUL de la Luvru nu vrea să răspundă la întrebările anchetatorilor - FOTO

Miniştrii de externe vor mai discuta despre situaţia politică din Libia, la un an de la constituirea guvernului de uniune naţională, situaţia economică şi situaţia în materie de securitate. Consiliul va discuta, de asemenea, despre modalităţile de colaborare cu Libia în abordarea migraţiei neregulamentare pe ruta central-mediteraneeană.

Oficialii vor dezbate şi evoluţia relaţiilor dintre UE şi Egipt şi vor aborda în profunzime chestiunea migraţiei, a combaterii terorismului şi a rolului Egiptului în regiune.

Consiliul va mai discuta şi despre procesul de pace din Orientul Mijlociu, care urmare a dezbaterii de la întâlnirea din luna ianuarie, se mai arată în agenda publicată pe site-ul PE.

România este reprezentată la reuniune de către ministrul de externe Theodor Meleşcanu.