MAE și-a pus purtător de cuvânt un fost jurnalist de la Evenimentul Zilei

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 09-02-2017 17:59
Actualizat: 09-02-2017 18:00

Diplomatul Paul Ciocoiu a fost numit în funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, informează un comunicat al MAE.

Paul Ciocoiu s-a alăturat corpului diplomatic şi consular al României în urma concursului organizat de MAE în prima parte a anului trecut.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

Anterior, acesta şi-a desfăşurat activitatea în presă, timp de 12 ani, începând din anul 2004, când a debutat la cotidianul de limbă engleză Nine O'Clock, arată sursa citată. El a continuat apoi ca editor de politică externă la agenţia Mediafax şi la Evenimentul Zilei. Începând din 2015 a realizat un site regional de limbă engleză, BalkanDefense, dedicat schimbărilor din domeniul securităţii în Europa de Est din ultimii ani.

Între 2006 şi 2015, Paul Ciocoiu a fost corespondentul în România al site-ului american Southeast European Times, platformă online a Comandamentului Armatei Americane din Europa (EUCOM).

Citește și: Uber și Daimler au bătut palma pentru vehiculele fără șofer

Paul Ciocoiu este licenţiat în istorie contemporană şi engleză şi are un master în comunicare, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.