Răsturnare de situație pe piața energiei: RAAN nu va mai fi executată silit de CEO

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 17-02-2017 15:02

O instanţă a Tribunalului Judeţean a suspendat efectele sentinţei pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în favoarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) prin care RAAN urma să fie executată silit pentru suma de 125.776.169,53 lei. 

Surse din cadrul RAAN au declarat, vineri, pentru AGERPRES, că magistraţii au admis apelul formulat de lichidatorul judiciar Euro Insol SPRL care a apreciat că decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin este "netemeinică şi nelegală".

Situaţie STÂNJENITOARE pentru şeful diplomaţiei americane. S-a cazat neconvenţional... la SANATORIU


În acţiunea firmei care gestionează falimentul RAAN se arată că CEO nu poate avea o asemenea pretenţie, având în vedere că s-a înscris la masa credală şi "în tabelul suplimentar cu suma totală de 145.572.391,98 lei, sumă acceptată de lichidatorul judiciar". 

Reprezentanţii RAAN au mai precizat că "executarea silită punea în pericol producerea în continuare a agentului termic necesar încălzirii celor 30.000 de locuinţe, 250 de instituţii şi agenţi economici, 37 de unităţi de învăţământ şi cinci spitale din Drobeta Turnu Severin şi conservarea stocului de apă grea în valoare de 1,3 miliarde de euro aflat pe platforma industrială a Sucursalei Romag-Prod a RAAN".