Ploile torenţiale au făcut PRĂPĂD în Indonezia. Mii de case din Jakarta au fost inundate - FOTO

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 21-02-2017 12:03
Actualizat: 21-02-2017 13:16

Mii de case au fost inundate marţi la Jakarta în urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra Indoneziei şi care au provocat haos în traficul rutier, locuitorii ajungând să se deplaseze cu apa până la genunchi, au informat marţi autorităţile locale citate de AFP, potrivit agerpres.

Nivelul apei a crescut până la 1,5 metri în unele cartiere din capitală, determinând locuitorii să-şi abandoneze casele după diluviul care a început luni noaptea şi a ţinut până marţi dimineaţa. Nicio victimă nu a fost semnalată până la această oră, potrivit autorităţilor.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

Imaginile difuzate de televiziunile locale arată bulevarde invadate de apă în această metropolă de 10 milioane de locuitori, în timp ce maşinile sunt acoperite de apă până la nivelul farurilor.

Inundaţiile au fost provocate de sistemul defectuos de drenare din Jakarta care nu a putut absorbi apa de la ploile torenţiale şi de la deversările râurilor, a informat Agenţia naţională pentru catastrofe naturale.

Jakarta este afectată în fiecare an de inundaţii în timpul sezonului ploilor, în grade diferite. Cele mai grave inundaţii au avut loc în ianuarie 2013, care au provocat 20 de morţi şi au dus la evacuarea a peste 30.000 de persoane.