Vicepreşedintele Mike Pence crede că Donald Trump va fi un nou Ronald Reagan

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 24-02-2017 19:12

Vicepreşedintele american Mike Pence l-a descris joi pe Donald Trump drept un nou Ronald Reagan şi le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susţinerea planurilor noului lider de la Casa Albă, consemnează agenţia EFE. 'De la început, preşedintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani: preşedintele Ronald Reagan', a afirmat Pence într-un discurs susţinut la conferinţa anuală a CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane şi la care însuşi Trump va avea vineri o intervenţie.

'Cred că preşedintele Trump a dat expresie aspiraţiilor şi frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan', a continuat Mike Pence, insistând asupra preşedintelui republican ce a condus SUA între anii 1981 şi 1989 şi care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană. Vicepreşedintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că 'succesul mişcării' Trump şi al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acţiunile 'celeilalte părţi', care îşi apără consecvent 'statu quo-ul eşuat', conform Agerpres.

La conferinţa de anul trecut a CPAC, Trump nu a fost prezent, el preferând să participe la acţiuni electorale în statul Kansas, fapt pentru care Ted Cruz şi Marco Rubio, doi dintre adversarii săi în alegerile primare republicane, l-au criticat atunci că nu ar fi suficient de 'conservator'.