Datele DNA nu coincid: Ce GAFE au făcut procurorii în dosarul OUG 13 / VIDEO

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 01-03-2017 00:09
Actualizat: 01-03-2017 00:12

Ies la iveală noi amănunte incredibile despre celebra Ordonanţă 13 care a scos milioane de oameni în stradă. Antena 3 anunţă că dosarul OUG 13 deschis de către Direcţia Naţională Anticorupţie a fost închis.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

Documentul care arată cum a clasat Direcția Națională Anticorupție (DNA) dosarul celebrei ordonanțe de urgență nr. 13 a fost prezentat la Antena 3. Interesant este faptul că, potrivit informațiilor prezentate la Antena 3, plângerea a fost făcută de Mihai Polițeanu, însă în avans, înainte ca fapta să existe. Plângerea a fost făcută pe 24 ianuarie, după ședința de guvern la care a mers președintele Klaus Iohannis și a vorbit de cei ”doi elefanți” din sală. La acel moment, nu se adoptase nicio ordonanță de urgență.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

Mihai Polițeanu a scris pe Facebook că a fost chemat la DNA pe 1 februarie, în legătură cu denunțul împotriva lui Grindeanu și Iordache. Apoi, potrivit informațiilor prezentate la Antena 3, Polițeanu a fost chemat la DNA, pentru a face completări.

Astfel, dosarul cu nr. 46/P/2017 s-a format ca urmare a denunțului formulat pe 31 ianuarie 2017, de Mihai Polițeanu și Ghioc Elena, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României, cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, în legătură cu modalitățile prin care prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției Florin Iordache au promovat și susținut adoptarea prin OUG, la data de 18 ianuarie 2017, a două proiecte de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse precum și modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.