Denunțătoarea Elenei Udrea dă cărțile pe FAȚĂ în 'Gala Bute': 'Am dat MAI MULT decât am primit'

Autor: Andrei Radu
Publicat: 02-03-2017 11:04

Denunțătoarea Elenei Udrea în 'Gala Bute', Ana Maria Topoliceanu, acuzată de luare de mită, a spus că şi-a recunoscut fapta, dar că a dat mai departe mai mult decât a primit. "Nu numai că am recunoscut fapta, dar eu am povestit-o anchetatorilor. Deci eu am stat la baza unor acuzaţii din rechizitoriu, dar eu nu am vrut să îmi petrec timpul încercând să dovedesc ceva ce nu era adevărat. Regret acum că m-am lăsat angrenată în acest mecanism. În funcţia de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi în toată povestea cu partidul. Regret ca am plecat poate prea târziu de la CNI, dar cel mai mult regret că am acceptat bani pe care nu i-am pretins, pentru care nu am promis nimic, sumă pe care am dat-o mai departe. Am dat chiar mai mult decât am primit. Aşa au stat lucrurile", a spus Topoliceanu.

Fosta şefă a CNI a spus că niciun obiectiv de investiţii nu s-a realizat la iniţiativa ei, ci doar prin hotărârea Elenei Udrea. "Sunt conştientă că trebuie să plătesc pentru ce am făcut. Toată povestea asta, cu recunoaşterea care mi-a adus oprobriul public că sunt turnătoarea prietenei mele, a pornit de la faptul că eu nu am vrut sa plătesc pentru mai mult decât am făcut. Niciun singur obiectiv de investiţii de la CNI nu s-a făcut la iniţiativa mea, niciun ordin de începere a lucrărilor nu dădeam decât la hotărârea Elenei Udrea... Declaraţia mincinoasă a domnului Dorin Cocoş pot să o înţeleg, ştiu că există niste relaţii de afaceri, sentimentale la momentul acesta, uman pot să înţeleg acea declaraţie. Vă rog să aplicaţi o pedeapsă corectă", a încheiat Topoliceanu, precizând că este de acord cu munca în folosul comunităţii, potrivit Adevărul.

Citește și: Detalii EXPLOZIVE de la DNA despre Sebastian Ghiță / DOCUMENT

În ciuda mărturiilor împotriva sa, Elena Udrea a spus că îi înţelege pe cei care au dat declaraţii împotriva ei. "Sunt convinsă că lui Topoliceanu i-a fost frică, era evident că ştia ce urma să i se întâmple. Nu îi învinovăţesc nici pe ceilalţi cu nimic. Au ales, de frică, de slăbiciune, să spună ce se aştepta de la ei, fiind salvaţi pe moment de măsurile preventive. S-au făcut în zilele acelea trei cereri de arestare pentru mine. În aceste condiţii dădeau oamenii aceştia declaraţii. E evident că erau speriaţi", a adăugat Udrea.