VIDEO Mircea Dinescu, audiat la Parchetul General

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 02-03-2017 09:24
Actualizat: 02-03-2017 10:55

Mircea Dinescu s-a prezentat joi dimineață, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat ca martor în dosarul Revoluției. Fostul prim-ministru Petre Roman a fost audiat ieri în același dosar, iar în urmă cu o săptămână a fost audiat ca martor și actorul Ion Caramitru.

„Mie mi se pare că jucăm într-o telenovelă fiindcă ani de zile s-au făcut tot felul de comisii, comitete şi s-a îngropat chestia. După 27 de ani să vii să chemi lumea să afli, ce să afli? Ce s-a întâmplat la Televiziune? Noi am uitat în ce ţară am trăit, diversiunile puse la cale de băieţii care conduceau România. Să ne închipuim acum că acele forţe ce stăpâneau România, puterea militară, armamentul, toată puterea de comunicare şi diversiune, toate acele personaje de sub Ceauşescu au dispărut peste noapte în neant şi s-au culcat liniştite? Ei au funcţionat. După o săptămână de la evenimente miliţia s-a numit poliţie, după două luni Securitatea s-a numit Serviciul Român pentru Informaţii, s-a schimbat Parchetul. Culmea este că, acum sigur unii dintre ei s-au retras, au devenit oameni de afaceri, au murit, dar asta voiam să spun, să fii chemat să te ancheteze sau, mă rog, să te întrebe, eu sunt martor. Cine să te întrebe? Cei care au lucrat pe vremuri? Cei care m-au arestat înainte de '89 pentru pamfletul pe care l-am scris împotriva lui Ceauşescu?”, a spus Mircea Dinescu, la intrarea în sediul Parchetului General.

TULBURĂTOR Vasile Turcu, bilet de ADIO familiei. Ce l-ar fi determinat să se spânzure

În „dosarul Revoluţiei”, anchetatorii au de lămurit circumstanţele în care s-a produs decesul a peste 700 de persoane, rănirea altor aproape 1200 de oameni, precum şi privarea ilegală de libertate a 924 de persoane.