Ana Birhall, discuții cu Sandra Gozi, secretar de stat italian pentru afaceri europene

Autor: Marcel Popescu
Publicat: 08-03-2017 12:08
Actualizat: 08-03-2017 12:13

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a subliniat importanţa menţinerii unităţii Uniunii Europene, inclusiv prin evitarea unor propuneri şi idei care riscă să accentueze clivajele între statele membre precum cea a unei Europe cu viteze multiple sau a cercurilor concentrice, în cadrul unei întrevederi cu Sandro Gozi, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Guvernului italian.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, în cadrul întâlnirii care a avut loc pe 7 martie, în marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, în privinţa discuţiilor privind viitorul UE, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa unei dezbateri cuprinzătoare şi inclusive, atât în perioada premergătoare Summit-ului de la Roma, cât şi ulterior. 

"Summit-ul de la Roma din 25 martie este o oportunitate de a reafirma acordul nostru comun cu privire la continuarea proiectului european şi de a transmite un mesaj puternic şi clar de unitate şi coeziune a Uniunii Europene, în jurul unui set de priorităţi importante pentru cetăţeni - creştere economică, locuri de muncă, securitate în plan intern şi extern, mai multă stabilitate democratică în vecinătatea Uniunii. Este momentul cel mai potrivit pentru o redeşteptare la nivel european", a afirmat oficialul român, potrivit comunicatului. 

Partea italiană a exprimat deschiderea de a oferi sprijin României în procesul de pregătire a preluării mandatului de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.