Moscova. Mai multe feministe au fost arestate în faţa Kremlinului

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 08-03-2017 15:01

Mai multe feministe au fost arestate miercuri la Moscova în faţa Kremlinului, unde au afişat o pancartă pe care au scris: 'Bărbaţii sunt la putere de peste 200 de ani, să se termine cu asta!', transmite AFP, potrivit agerpres.

Conform site-ului OVD Info, care ţine evidenţa arestărilor efectuate în rândul militanţilor ruşi, şapte feministe, printre care se numără două jurnaliste ale ziarului de opoziţie Novaia Gazeta şi o fotografă, au fost conduse la o secţie de poliţie pentru a fi interogate.

Proteste VIOLENTE la Atena. Fermierii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor - VIDEO/FOTO

Avocatul pentru drepturile omului, Mari Davtian, a scris pe contul său de Facebook că în total au fost reţinute opt feministe.

Una dintre ele, artista Ekaterina Nenaşeva, a postat pe Facebook imagini care arată aceste femei cu fumigene în mâini în faţa Kremlinului. 'Feministele din Moscova şi Sankt Petersburg care au ocupat Kremlinul vă salută de 8 martie', a scris Nenaşeva pe reţeaua de socializare.

Lozinca arborată în faţa preşedinţiei ruse face referire la împărăteasa Ecaterina cea Mare, ultima femeie care a condus Rusia şi a încetat din viaţă în anul 1796.

Potrivit postului independent de televiziune TV Rain, ele au purtat şi alte pancarte pe care au scris: 'O femeie preşedinte' şi 'Noi suntem majoritatea'.

Într-un mesaj video prilejuit de ziua de 8 martie, preşedintele Vladimir Putin a spus că bărbaţii ruşi 'vor face tot ce pot' pentru 'femeile noastre dragi', oferindu-le în special 'mai multă atenţie şi zâmbete'.