Provincia Manitoba din Canada cere ajutorul guvernului federal în urma valului de migranţi

Autor: Andrei Radu
Publicat: 10-03-2017 07:02

În faţa afluxului de migranţi, premierul conservator al provinciei Manitoba (centru), Brian Pallister, a cerut joi ajutorul guvernului federal canadian, exprimându-şi speranţa ca Justin Trudeau să găsească o soluţie împreună cu preşedintele american, Donald Trump, scrie AFP.

Potrivit şefului executivului local, numărul migranţilor care traversează ilegal graniţa canadiano-americană "a crescut de peste două ori" în cursul ultimelor săptămâni, ca şi costurile pentru îngrijirea acestora.

Citește și: ATAC ARMAT în Elveția: Poliția este în STARE DE ALERTĂ - FOTO

Vineri, secretarul american pentru securitate internă, John Kelly, este aşteptat la Ottawa pentru a se întâlni cu omologul său canadian, Ralph Goodale, şi cu ministrul imigraţiei, Ahmed Hussen, pentru a aborda în special dosarul refugiaţilor.

Ahmed Hussen a declarat joi că autorităţile canadiene şi americane sunt în "contact permanent" privind problemele legate de controlul frontierelor şi va discuta despre acest lucru cu John Kelly.

"Este o problemă a Canadei, avem nevoie de Canada pentru rezolvarea ei", a subliniat Brian Pallister într-o conferinţă de presă, precizând că "Manitoba găzduieşte numărul cel mai mare de refugiaţi pe locuitor dintre toate provinciile canadiene", iar "creşterea semnificativă" a numărului de migranţi sosiţi pune la încercare resursele provinciei, anunță Agerpres.

Premierul local a solicitat fonduri federale pentru a acoperi cheltuielile cu analizarea cererilor de azil, serviciile de protecţie şi plasament al minorilor sau cu serviciile de ajutorare a refugiaţilor pentru a găsi un loc de muncă şi o locuinţă.