SCANDALUL continuă în SUA: Trump, SOMAT de un fost adversar al lui Obama

Autor: Andrei Radu
Publicat: 13-03-2017 08:08
Actualizat: 13-03-2017 08:53

Senatorul republican John McCain l-a provocat duminică pe preşedintele Donald Trump să prezinte dovezi pentru afirmaţiile că predecesorul său, Barack Obama, a ordonat punerea sub ascultare a comunicaţiilor sale înainte de alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie, relatează AFP.

"Preşedintele are două opţiuni, fie retrage cele afirmate, fie furnizează informaţia pe care poporul american o merită", a declarat senatorul McCain într-un interviu acordat canalului CNN.

"Nu am motive să cred că este adevărat, dar cred, de asemenea, că preşedintele Statelor Unite poate lămuri totul într-o clipă", a continuat senatorul, un obişnuit al criticilor la adresa lui Donald Trump.

"Tot ce are de făcut este să pună mâna pe telefon, să îl sune pe directorul CIA, directorul serviciului naţional de informaţii şi să le spună 'OK, ce s-a întâmplat', pentru că ei sigur trebuie să ştie dacă precedentul preşedinte al Statelor Unite a pus sub ascultare Trump Tower", a precizat John McCain.

Citește și: ŞOCANT Mii de românce, sclave în Sicilia: Sunt supuse la agresiuni sexuale / FOTO

La 4 martie, Donald Trump a formulat acuzaţii explozive într-o serie de mesaje pe Twitter la adresa predecesorului său, afirmând că Barack Obama a dispus interceptarea comunicaţiilor sale înainte de alegerile prezidenţiale.

Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a respins aceste afirmaţii.

James Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii sub preşedinţia Obama, a afirmat într-un interviu că nicio agenţie din subordinea sa nu a desfăşurat operaţiuni de interceptare a comunicaţiilor lui Donald Trump.

Trump a insistat însă în aceste acuzaţii şi a cerut extinderea unei anchete a Congresului privind presupusa implicare a Rusiei în prezidenţialele din SUA şi asupra eventualelor interceptări ale comunicaţiilor sale.

Într-un interviu acordat canalului CBS News, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care face parte din grupul de opt congresmeni care au acces la informaţii clasificate, a răspuns "nu" la întrebarea dacă sunt motive pentru a bănui că există vreo urmă de adevăr în afirmaţiile lui Trump, anunță Agerpres.

El a subliniat, totuşi, că nu doreşte "să devanseze comisiile (însărcinate) cu controlul serviciilor de informaţii şi ancheta lor aprofundată".