Rusia lui Vladimir Putin provoacă teamă în toată lumea: Au o nouă armă ÎNFRICOŞĂTOARE / VIDEO

Autor: Gabriel Zamfirescu
Publicat: 14-03-2017 07:58

Rusia lui Vladimir Putin se pregăteşte de război. Cel puţin acest lucru se înţelege din ultimele mişcări ale armatei. Oamenii lui Vladimir Putin au prezentat un nou tip de robot-armă, care poate detecta inamicul fie pe apă, fie pe uscat, şi îl anihilează în doar câteva secunde.

Citeşte şi: Soţia unui controversat milionar cu probleme penale face presă: Ce emisiune va prezenta

Noul robot a fost denumit "Vikhr", care se traduce prin "Vârtej de apă", şi poate găsi singur ţinta, pe care o distruge automat în câteva secunde. Rolul noului sistem este de a căuta ţintele aflate la sol sau în aer, de a consolida anumite operaţiuni, de a proteja instalații strategice și de a reduce pierderile umane. “Este un sistem robotizat. Asta înseamnă că poate fi controlat de om sau poate acţiona automat. De exemplu, poate ajunge la o anumită destinaţie fără control uman şi poate evita singur obstacolele", a declarat Dmitri Bogdanov, coordonator al Centrului Impulse-2 din Sevastopol.

Citeşte şi: Deputat PSD: Cei din Piața Victoriei ar trebui goniți cu tunurile cu apă / VIDEO

Robotul are o rază de acţiune de 600 de kilometri şi poate atinge o viteză de 60 km pe oră pe uscat şi de 10 km pe oră în apă, conform observator.tv. Presa locală a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Apărării din Rusia şi-a exprimat deja interesul pentru robot.