Republica Moldova. Ministrul Agriculturii a fost ARESTAT într-un dosar de CORUPŢIE

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 15-03-2017 15:00
Actualizat: 15-03-2017 16:30

Ministrul agriculturii al Republicii Moldova, Eduard Grama, a fost reţinut în cadrul unui dosar de corupţie, anunţă Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) al republicii, informează miercuri site-ul Anticorupţie.md, conform agerpres.

Ofiţerii au descins în biroul demnitarului în dimineaţa zilei de miercuri. În urma percheziţiilor, oficialul a fost escortat la sediul CNA pentru a fi audiat în legătură cu tentativa de delapidare a 30 de hectare de teren agricol din comuna Stăuceni, teren care aparţinea Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură.

Turcia pune degetul pe rana deschisă a Europei. Decizia care afectează inclusiv România

Dosarul penal ce vizează însuşirea mai multor clădiri, dar şi a unui teren al Colegiului a fost deschis în noiembrie 2016, când zece foşti şi actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi au fost reţinuţi de oamenii legii. Marţi, 14 martie, Procuratura Generală a anunţat că dosarul în care sunt învinuite cinci persoane a fost expediat către instanţa de judecată.

Potrivit actului de învinuire, la care se face trimitere într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, pe parcursul anilor 2012-2016 învinuiţii, printre care şi fostul jurist al Colegiului, ar fi încercat să intre în posesia a cinci bunuri imobile ce aparţineau instituţiei. Este vorba despre o clădire administrativă, o farmacie, un laborator, un modul de păstrare a produselor alimentare, o şură, dar şi 12 hectare de teren. Potrivit procurorilor, suma la care sunt estimate toate bunurile adjudecate de inculpaţi depăşeşte câteva milioane de lei.