Un palestinian, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui rabin

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 15-03-2017 20:56

Un tribunal militar israelian l-a condamnat miercuri pe un palestinian la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui rabin în apropierea unei colonii din Cisiordania, au anunţat surse militare israeliene, relatează AFP. Mohammed El-Amaira a fost găsit vinovat de participare, la 1 iulie 2016, la atacul armat împotriva unui vehicul în care se afla rabinul Michael Mark, care conducea un seminar talmudic în colonia israeliană Otniel, la sud de Hebron (Cisiordania). Mark a fost ucis de gloanţe, în timp ce soţia şi cei doi copii ai săi au fost răniţi.

El-Amaira se afla la volanul vehiculului folosit de autorii atacului. O altă pedeapsă cu închisoarea pe viaţă a fost dictată contra lui Mohammed El-Amaira pentru tentativă de asasinat, au afirmat sursele citate. În august, armata israeliană a distrus în satul Dura, din apropiere de Hebron (Cisiordania), locuinţa acestui palestinian care era membru al serviciilor de securitate ale Autorităţii Naţionale Palestiniene, conform Agerpres.

Un palestinian identificat ca fiind Mohammed Faqih şi acuzat de autorităţile israeliene că este unul dintre responsabilii atacului a fost ucis în iulie în cursul unui schimb de focuri cu soldaţi israelieni. Shin Beth, serviciul de securitate internă israelian, a anunţat miercuri într-un comunicat că a dezmembrat în ianuarie o 'celulă teroristă' responsabilă de atacuri cu sticle incendiare şi pietre asupra forţelor de securitate în regiunea Ierusalim.