Avocaţii lui Tillerson spun că acesta şi-a folosit CORESPUNZĂTOR adresa alternativă de e-mail

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 17-03-2017 12:00

Folosirea de către secretarul american de stat Rex Tillerson a unei adrese de e-mail alternative în perioada cât era director executiv al companiei Exxon Mobil a fost "pe deplin corespunzătoare", au precizat avocaţi ai grupului într-o scrisoare transmisă joi unei instanţe din New York, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, care investighează dacă Exxon i-a înşelat pe acţionari şi opinia publică în legătură cu schimbările climatice, i-a scris luni unui judecător acuzând compania că nu a dezvăluit anterior respectiva adresă de e-mail şi comunicaţiile lui Tillerson prin intermediul acesteia.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii

Tillerson a folosit adresa de e-mail alternativă cât s-a aflat la Exxon pentru a trimite şi primi informaţii legate de schimbările climatice şi alte chestiuni.

Respectiva adresă alternativă de e-mail "a permis unui grup limitat de directori să trimită mesaje sensibile dlui Tillerson, care au primit prioritate în faţa traficului zilnic de informaţii obişnuit care trece pe la biroul unui CEO ocupat. Scopul a fost eficienţa, nu secretomania", au spus avocaţii de la firma Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP.

Dacă Tillerson ar fi creat această adresă de e-mail alternativă din motive de 'secretomanie', e-mail-urile de pe acest cont ar fi evitat orice referire la Tillerson ca destinatar, au spus avocaţii.

"Obţinerea de publicitate, nu de informaţii, pare să fi fost adevăratul obiectiv al scrisorii din 13 martie a procurorului general din New York", au spus avocaţii.

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

Scrisoarea de la 13 martie a procurorului general din New York cere judecătorului să solicite Exxon să explice dacă documente de la această adresă de e-mail alternativă şi de la alte 35 de conturi suplimentare ale altor directori şi membri ai boardului Exxon au fost păstrate.

Exxon a oferit 2,5 milioane de pagini de documente ca răspuns la o citaţie a procuraturii, însă ele nu includ decât 160 de e-mail-uri ale conducerii Exxon.