De când sunt social-democrații ecologiști?

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 18-03-2017 13:32

Bianca Vasile, președinte Tineret Ecologist Român, spune că observă cu „stupoare tupeul cu care PSD-iștii se declară marii ecologiști ai anului”.

„“Liga Tinerilor Ecologiști Social-Democrați”, cei care vor să demonstreze că politica înseamnă fapte nu vorbe, uită din ce partid fac parte. Nu avem cum să nu remarcăm stângăcia “ecologiștilor” pesediști veniți în pantofi la plantat de arbori. De fapt, niște oportuniști care se prosptesc de cazma doar ca să dea bine în fața electoratului.

Cine era bărbatul ucis pe aeroportul Orly. Autoritățile franceze, uluite când i-au aflat identitate

Dragi tineri pesediști, aceștia sunt șefii voștri, “marii” ecologiști ai României din ultimii 27 ani. Să nu uitam, Gerald Schweighofer a fost decorat in grad de Cavaler de Ion Iliescu si Adrian Nastase in 2004. Tot atunci firma Holzindustrie Schweighofer a primit un contract pe 10 ani cu Romsilva prin care si-a dobandit dreptul de preemptiune, adica accesul la exploatarea padurilor din Romania.

Deci PSD este responsabilul nr. 1 la masacrarea pădurilor!

27 ani ati fost la putere si nu ati facut NIMIC!

Timp de 27 ani PER a propus proiecte, a organizat dezbateri, a militat pentru taxa echitabila de mediu, interzicerea exportului de bustean, interzicearea defrisarilor, interzicerea folosirii cianurilor si a tehnologiei de fracturare hidraulica. Faptul că voi astazi desfasurati o campanie de impădurire este, desigur, un lucru de apreciat, însă asta nu vă face sub nicio formă ECOLOGIȘTI!

Va fi cu adevărat lăudabil doar atunci când propunerile ecologiștilor adevărați (PER, societatea civila si ong-uri de profil) care nu au încetat să lupte impotriva defrișărilor vor fi puse in practică.

Politicile de mediu nu se fac plantând un arbore in fața presei. Acestea se fac în mod responsabil prin promovarea unui pachet legislativ coerent, transparent, predictibil pe termen lung si care să dea rezultate în ceea ce privește protecția reală a mediului înconjurator.

Proiectul de lege privind interzicerea exportului de buștean zace în sertarele Parlamentului iar voi vă autodenumiți ECOLOGIȘTI?

Va rugam să nu mai folosiți termenul de “ecologist” atât timp cât reprezentați partidul care e părtaș la distrugerea ecosistemului din Romania si să rămâneți la termenul care vă caracterizează: socialiști!”, se arată într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.