Presa străină vorbește despre unificarea naționalistă din România

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 20-03-2017 10:20

Portalul de știri în limba engleză FWM a anunțat că ”Partidele patriotice se unesc în România”, cu trimitere la întâlnirea de la Târgu Mureș a europarlamentarului Laurențiu Rebega cu partidul Forța Națională și cu Partidul România Unită, în cadrul căreia s-a decis coagularea forțelor naționaliste într-un singur partid.

Portalul spune că unirea dintre Partidul Forța Națională și PRU reprezintă ”o inițiativă reușită a europarlamentarului Laurențiu Rebega” și anunță că ”în curând o delegație din ambele partide va vizita Bruxelles-ul pentru o întâlnire cu membrii Grupului Europa Națiunilor și Libertății”, al cărei vicepreședinte este europarlamentarul român.

Articolul mai arată că reunificarea naționalistă a fost principalul eveniment politic de sâmbătă și observă că ”timp de mulți ani, forțele patriotice din România au fost divizate”.

De asemenea, numeroase site-uri de știri de limbă maghiară, atât din România cât și din Ungaria, au publicat știri cu privire la unificarea naționaliștilor români.