Rusia afirmă că nu intenţionează să înfiinţeze noi baze militare în Siria

Autor: Andrei Radu
Publicat: 20-03-2017 20:34

Rusia nu intenţionează să deschidă noi baze militare în Siria, a afirmat Ministerul rus al Apărării, după ce miliţia kurdă siriană YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) a anunţat că a ajuns la un acord cu Moscova privind înfiinţarea unei noi baze militare în nord-vestul Siriei, relatează agenţia Reuters.

''Nu există planuri de desfăşurare de noi baze militare ruse pe teritoriul Siriei'', se spune într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Citește și: Acordul UE-Turcia pentru stăvilirea fluxului migrator, în pericol

Potrivit comunicatului, o secţie a ''centrului său de reconciliere'', despre care Rusia spune că ajută la negocierea unor armistiţii locale între părţile beligerante din Siria, a fost deschisă în provincia Alep în apropiere de Afrin, pentru prevenirea încălcării încetării focului, anunță Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al YPG, Redur Xelil, a declarat agenţiei Reuters că trupe ruseşti au sosit deja în regiunea Afrin (nord-vest) cu transportoare de trupe şi vehicule blindate, în cadrul unui acord încheiat duminică între miliţia kurdă siriană şi Rusia.