Theresa May, decizie de URGENȚĂ, după atentatul de la Londra: a convocat COBRA

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 22-03-2017 19:57

Trei liceeni francezi au fost răniţi în atacul produs miercuri după-amiază în apropierea sediului parlamentului din Londra, au indicat oficiali francezi, potrivit Reuters.

Dragnea, ULTIMATUM pentru Tăriceanu și Constantin: 'Nu este confortabil' - VIDEO

Cei trei sunt adolescenţi în vârstă de 15-16 ani, elevi ai Liceului Concarneau din Bretania, potrivit cotidianului regional Le Telegramme. Publicaţia citează colegi ai celor răniţi, care au relatat că aceştia au fost loviţi de o maşină în timp ce se deplasau pe podul Westminster.


Premierul francez a confirmat pe Twitter că este vorba despre trei liceeni.

De asemenea, s-a confirmat faptul că unul dintre cei uciși de atacatori este chiar polițistul care a încercat să-l oprească pe teroristul ce a păstruns în Parlament. A doua victimă este o femeie, decedată în momentul în care mașina a lovit mulțimea de pe trotuar.


Tot în legătură cu incidentul de securitate de la Londra, soldat, conform celor mai recente informaţii, cu doi morţi şi mai mulţi răniţi, prim-ministrul britanic Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de criză COBRA. Reuniunea va avea loc începând de la ora 22.00, a precizat un purtător de cuvânt din Downing Street. 

Conform Autorităţii Portuare londoneze, o femeie a fost scoasă din fluviul Tamisa lângă podul Westminister şi este tratată de urgenţă pentru răni grave. Aceeaşi sursă a precizat că traficul fluvial a fost închis în zonă. 

Atacul de la Londra a survenit în ziua în care la Bruxelles au fost comemorate atentatele comise în urmă cu un an în capitala belgiană, în care au fost ucise 32 de persoane.