Decizie CONTROVERSATĂ în SUA: Trump nu se află în conflict de interese din cauza hotelului său luxos

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 24-03-2017 07:29

Hotelul Trump International din Washington nu încalcă regulile federale privind conflictul de interese, a decis joi Administraţia Generală a Serviciilor (GSA) din SUA. Reuters precizează că este vorba despre interdicţia pentru oficialii americani aleşi de a participa la închirierea unor proprietăţi federale, informează agerpres.ro.

CTP îl face PRAF pe ministrul Agriculturii: 'Plopii lui Soros'


Hotelul de lux implicat se află în clădirea istorică a Poştei, nu departe de Casa Albă. Criticii lui Donald Trump au afirmat că acesta s-ar afla în conflict de interese, având dubla calitate de proprietar şi chiriaş al imobilului. Avocaţii hotelului au susţinut contrariul.

Mircea Diaconu, dezvăluiri de la Bruxelles: S-au luat cu mâinile de cap!


Parlamentari din opoziţia democrată au solicitat GSA să se pronunţe, în calitate de supervizor al proprietăţilor federale. 

În ianuarie, preşedintele Trump a anunţat că îşi păstrează proprietatea asupra conglomeratului său de afaceri, dar a delegat controlul către doi dintre fiii săi. Cel mai mare, Donald Trump Jr., a preluat conducerea hotelului de lux din Washington. Acesta a fost informat printr-o scrisoare de la GSA că decizia a rezolvat problema, iar firma Trump Old Post Office, care administrează hotelul, respectă legislaţia privind închirierea proprietăţilor statului.