PRM fuzionează cu PRU - aripa Diaconu. În combinație intră și Noua Dreaptă. Cine a făcut anunțul

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 27-03-2017 10:40

Partidul România Mare va fuziona cu Partidul România Unită. Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3 în contextul în care a vorbit despre relația cu Victor Ponta și un eventual proiect politic pe care acesta l-ar pregăti alături de Daniel Constantin, co-președinte ALDE, căruia i s-a retras sprijinul politic pentru funcțiile guvernamentale.

Tuncay Oztuk rupe tăcerea după despărțirea de Andreea Marin. Ce decizie a luat

"Nu ştiu unde este, am auzit şi eu ca şi dvs. despre acest proiect politic nedefinit. Ce pot spune - dl. Bogdan Diaconu, atunci când a venit la mine, înainte de congresul PRU, mi-a zis că chiar dacă i s-a sugerat de către Victor Ponta n-am înţeles exact ce, dumnealui merge pe proiectul politic pe care a început, cu PRU, anunţând o fuziune sau asociere cu PRM-ul. Şi mi-a zis că nu se asociază cu nimeni, nici cu Victor Ponta nici cu Daniel Constantin. Nu ştiu dacă de la cei doi a primit oferta, dar probabil ca reacţie la acele zvonuri. Nu l-am chemat eu, doar am luat act de ceea ce mi-a spus", a declarat, duminică seară, preşedintele PSD la Antena 3.

Cel mai probabil PRM va înghiți PRU-ul sau ce a mai rămas din acest partid care s-a spart după ce nu a reuși t să acceadă în Parlament. Este posibil ca numele noului partid să fie PRM sau un altul care să cuprindă elemente din ambele partide.

Informația a fost confirmată și de aripa PRU condusă de Bogdan Diaconu: ”În discursul său, dl Bogdan Diaconu a anunțat formare alianței dintre Partidul România Unită, Partidul România Mare și Partidul Noua Dreaptă și a subliniat importanța existenței unei astfel de alianțe în România și Europa.”, se spune în comunicatul remis redacției în urma congresului acestei aripi.