Măsură de ULTIMĂ ORĂ a lui Igor Dodon: Vrea INTRODUCEREA limbii ruse

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 27-03-2017 16:50
Actualizat: 27-03-2017 17:50

Preşedintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, s-a pronunţat într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24 pentru obligativitatea studierii limbii ruse în şcolile din Republica Moldova, a informat duminică gazeta.ru, citată de Agora.md.

"Sunt de părere că trebuie să reîntoarcem studierea obligatorie a limbii ruse în şcoală. Acum doi-trei ani, învăţarea acestei limbi a devenit opţională. Pentru aceasta, este necesar de a schimba programele şcolare', a declarat Igor Dodon, potrivit căruia 90% dintre cetăţenii moldoveni vorbesc limba rusă.

Citește și: Un mare ACTOR îl face PRAF pe Trump: 'Cărbunele face mai multe victime decât Statul Islamic'

"Cunoaşterea limbii ruse pentru moldoveni reprezintă un avantaj foarte serios. Acesta este un avantaj asupra altor vecini de-ai noştri", a mai declarat preşedintele moldovean.

Agora.md notează că, în prezent, în Republica Moldova limba rusă are statut de limba de comunicare interetnică.

Săptămâna trecută, portalul Deschide.md relata că Dodon a propus o iniţiativă legislativă care presupunea excluderea obligativităţii examenelor de bacalaureat pentru liceeni, o iniţiativă catalogată drept "o glumă" de către actualul ministru al educaţiei din Republica Moldova, Corina Fusu, potrivit Agerpres.

De altfel, încă din timpul campaniei electorale, Igor Dodon şi-a exprimat opinia că examenul de bacalaureat ar trebui eliminat, deoarece i-ar stresa prea tare pe elevi şi că ar fi provocat chiar şi cazuri de suicid, declaraţiile sale fiind criticate de specialişti şi societatea civilă.