Elveţia deschide o procedură penală după o demonstraţie anti-Erdogan - VIDEO

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 27-03-2017 14:59

Justiţia elveţiană a deschis o procedură penală după ce o manifestaţie a avut loc sâmbătă la Berna împotriva preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în cursul căreia a fost desfăşurată o banderolă pe care era înfăţişat şeful statului turc cu un pistol la tâmplă, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Procedura pentru apel public la crimă sau la violenţă a fost deschisă de către autorităţile judiciare din cantonul Berna, potrivit agenţiei elveţiene de presă ATS.

Nepotism la cel mai înalt nivel. Trump îşi numeşte ginerele într-o funcţie cheie - VIDEO

Banderola, pe care era scris ''Omorâţi-l pe Erdogan cu propriile arme'' , a fost afişată de către un grup de separatişti de stânga, potrivit agenţiei.

După această manifestaţie, Ankara a cerut o anchetă din partea Elveţiei pentru ca responsabilii să fie traşi la răspundere. Erdogan a criticat puternic duminică autorităţile elveţiene în cursul unui discurs la Istanbul, spunând la adresa lor: ''Veţi culege ceea ce aţi semănat''

Ultimul sondaj aruncă în aer Turcia! Erdogan este marele ÎNVINS

Directorul pe probleme de securitate din oraşul Berna, Reto Nause, a declarat duminică pentru ATS că urmează să fie depusă o plângere, deoarece nu au fost respectate condiţiile stabilite în autorizaţia de a manifesta.

Asociaţii kurde, dar şi partidele socialiste şi ecologiştii din Elveţia au făcut apel la manifestaţie, care s-a desfăşurat într-o atmosferă de calm. Manifestanţii au cerut libertate, respectarea statului de drept şi mai multă democraţie în Turcia.