Ce a păţit o femeie care avea bani depuşi la CEC: Răspunsul incredibil al băncii de stat

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 29-03-2017 17:59

Românii care îşi strâng bani au două posibilităţi tradiţionale. Ori depun banii la bancă pentru a beneficia de o anumită dobândă, ori îi ţin 'la ciorap'. O româncă a decis în urmă cu mai mulţi ani să depună o sumă de bani la CEC, banca de stat. Când a vrut să îşi retragă suma, după mai mulţi ani, răspunsul a fost ciudat. Nu a primit nicio dobândă.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

În octombrie 2016, Guvernul Cioloş a emis o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că despăgubirile vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank şi BRD. Femeia a aflat că va primi de la bancă suma înscrisă pe carnetul de CEC, fără dobândă sau valoare actualizată. Astfel, dacă avea pe carnetul de CEC 2 lei, urma să primească de la bancă 2 lei, conform cancan.ro. Până acum românii îşi puteau recupera banii doar în instanţă, dar legislaţia actuală le permite să fie despăgubiţi în aproximativ două luni de zile, mai spune sursa citată.