DETALII din cel mai nou dosar al DNA: TUN de milioane de euro

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 30-03-2017 12:46

Procurorii DNA au deschis un nou dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, joi fiind citaţi la audieri foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Vezi şi: Ministrul Justiției face LUMINĂ în cazul evaluării lui Lazăr și Kovesi: Am realizat-o FĂRĂ PRESIUNE

Ancheta vizează despăgubiri pentru un teren de 1250 de metri pătraţi din Sectorul 3 al Capitalei, de pe Bulevardul Camil Resu. Terenul ar fi fost supraevaluat de peste trei ori faţă de valoarea reală, la 2111 euro pe metru pătrat.

Astfel, în 2008, ANPR a acordat unei persoane suma de 2,6 milioane de euro pentru terenul în cauză, după ce beneficiarul cumpărase drepturile litigioase contra sumei de 130.000 de euro.

Prima care a venit la audieri a fost Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte al ANRP şi fostă consilieră a lui Gabriel Oprea. La sediul DNA s-a prezentat şi fostul deputat Theodor Cătălin Nicolescu. Tot joi sunt aşteptaţi la audieri Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, dar şi alţi foşti membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.