Viktor Orban: UE trebuie să se schimbe pentru ca Europa să rămână 'cel mai bun loc de pe Pământ'

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 30-03-2017 17:15

Uniunea Europeană trebuie să se schimbe pentru ca Europa să rămână 'cel mai bun loc de pe Pământ', a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, în discursul rostit în cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) din Malta, relatează MTI. Dacă PPE intenţionează să fie cel care va conduce această schimbare, atunci şi el va trebui să se schimbe, a afirmat Orban a spus în discursul său.

Confruntarea intelectuală şi politică 'cu stânga' ar trebui să fie acceptată fără teama de critici şi 'de a fi numiţi populişti, pentru că ştim că nu asta suntem', a mai spus premierul ungar. Viktor Orban a afirmat totodată că viitorul Europei 'aruncă o umbră' asupra prezentului său, subliniind că acest lucru le-a permis partidelor radicale să câştige teren pe 'cel mai important continent al lumii'. El a declarat că Europa se confruntă cu crize în materie de competitivitate, migraţie, securitate, demografie şi politică externă, conform Agerpres.

Situaţiile din Ucraina şi Balcani reprezintă de asemenea probleme pentru continent, a mai spus şeful guvernului ungar. Totodată, Orban a estimat că migraţia s-a dovedit a fi un 'cal troian' în favoarea terorismului, adăugând că 'limbajul corectitudinii politice liberale' nu a reuşit să înţeleagă pericolele reale ale migraţiei.