De ce a rămas Mircea Băsescu în puşcărie: Anunţul judecătorilor

Autor: Gabriel Zamfirescu
Publicat: 05-04-2017 07:40

O nouă lovitură pentru fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu. Judecătorii au decis să îi respingă cererea de eliberare condiţionată lui Mircea Băsescu. Judecătorii au decis că Băsescu nu a dat nicio dovadă de îndreptare.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

”Reprezintă soluţia oportună şi legală pentru a exista certitudini că persoana în cauză se va redresa, va dobândi un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea în momentul părăsirii locului de deţinere a săvârşirii altor infracţiuni”, se arată în motivarea instanţei care a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de fratele fostului preşedinte, conform observator.tv.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

Procurorii anticorupţie au contestat în 17 februarie decizia dată cu o zi mai devreme de Judecătoria Medgidia, care a admis solicitarea formulată de către Mircea Băsescu, hotărând că acesta poate fi liberat condiţionat. Atunci, Judecătoria Medgidia decisese că solicitarea este întemeiată. Tribunalul Constanţa a respins însă, pe 29 martie, cererea de eliberare condiţionată. "Durata de pedeapsă executată până acum nu e suficientă pentru a se concluziona asupra posibilității de reintegrare socială a condamnatului. Mai mult, în scopul evitării ca un astfel de comportament să recidiveze, continuarea pedepsei reprezintă soluția oportună și legală. Nu există indicii că pedeapsa aplicată executată până acum și-a atins scopul înainte de a fi expirat durata stabilită inițial prin hotărâre de condamnare. Mircea Băsescu a executat până acum 238 zile de închisoare, 371 în arest preventiv și a câștigat prin munca alte 30 de zile. În total ppentru fapta sa, 639 de zile. Fracția e îndeplinită, însă nu și condițiile subiective, respectiv dacă persoana condamnată este stăruitoare în muncă, disciplinată și dă dovezi de îndreptare.", se arată în motivarea Tribunalului.

Citește și: Un inginer s-a însurat cu femeia-robot pe care a construit-o / VIDEO

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, mai spune sursa citată.