Poliţia anunţă că nu există vreo legătură între jocurile online şi violenţele investigate

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 05-04-2017 16:35

Practicarea unor jocuri online periculoase (precum Balena Albastră) nu este un fenomen în România, iar în puținele cazuri investigate, nu există o legătura directă între violențele comise de copii și joaca pe internet.

Aceasta este concluzia pe care o anunță Poliția Română, după ce a primit 54 de sesizări, majoritatea de la profesori, în urma unei campanii de informare începute acum o lună. Până acum, anchetatorii Poliției au selectat pentru, a le cerceta, 12 cazuri reclamate, iar dintre acestea doar 8 s-au transformat în dosare penale. Nu există însă, deocamdată, suspecți.

Cert este că victimele, adolescenți, și-au scrijelit pe mâini fie o mică balenă, fie un pește, ambele în combinație cu cifre. O fată și-a smuls sprâncenele. Unii copii au acționat la recomandarea anturajului, alții după ce au executat ordinele mentorului din joc, o enigmă deocamdată, conform europafm.ro. Purtătorul de cuvânt al Poliției, inspectorul principal Georgian Drăgan spune însă că jucatul unor jocuri care incită la violențe nu e un fenomen, iar în cazurile cercetate legăturile directe de cauzalitate nu sunt certe.