SURSE - Scandal MONSTRU la PNL: alegeri cu PENALI pe scenă

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 06-04-2017 11:30
Actualizat: 06-04-2017 11:37

PNL este ca un butoi cu pulbere, iar la alegerile interne din organizații se dă în clocot. Ultima organizație care a bubuit este PNL Brașov, acolo unde au avut loc alegeri la organizația municipală.

Citește și: SURSE - Se complică lucrurile la PNL: jocurile care aruncă în aer partidul

Surse din PNL ne-au explicat că alegerile au fost unele care s-au lăsat cu un scandal uriaș. Trimis în judecată de DNA în două dosare, primarul Brașovului, George Scripcaru, continuă să facă jocurile la nivelul partidului.

Chiar dacă la nivel oficial liderii PNL s-au delimitat de Scripcaru, la nivel local acesta face și desface tot. La conferința de alegeri de la municipiu, George Scripcaru a venit și a susținut chiar un discurs de pe scenă, în favoarea lui Adrian Oprică, candidatul pe care el îl dorea președinte al PNL Brașov.

”A urcat pe scenă și l-a susținut la scenă deschisă. Nici Oprică nu e ferit de problemele cu legea și el fiind căutat de procurorii DNA. Au făcut prăpăd aici la Brașov. Au încălcat toate regulamentele, au făcut ce au vrut ei”, ne-au declarat surse din PNL.

În final, favoritul lui George Scripcare, Adrian Oprică, a fost ales președinte al filialei municipale PNL Brașov. Acest vot va fi unul decisiv și pentru filiala județeană pentru că cei mai mulți delegați vin de la filiala municipală.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA într-un nou dosar, el fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și participație improprie la această infracțiune.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de DNA, dosarul vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

În același dosar a fost deferit justiției Cristian Radu, la data faptei director al Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.