Ce păţesc cei care aruncă, pe domeniul public, cojile de seminţe? Dau cu mătura şi primesc amenzi

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-04-2017 23:41
Actualizat: 07-04-2017 00:18

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au continuat, în luna martie a.c., activităţile care au ca scop respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acţiunea a vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-a desfăşurat în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti şi Gorjului în intervalul orar 08.00 - 23.00.

Citește și: ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

Agenţii au sancţionat mai multe persoane pentru aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, cu amenzi în valoare totală de 950 de lei.

Potrivit HCGMB nr. 120/2010, privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

Citește și: Sclavă a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.