Fosta consilieră a lui Oprea, plângere penală împotriva DNA

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 08-04-2017 21:45
Actualizat: 08-04-2017 23:04

Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANRP, a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva unui evaluator din cadrul DNA, după ce a fost pusă sub acuzare în noul dosar cu retrocedări. De asemenea, Ingrid Mocanu a spus pentru România TV că va demasca jocurile făcute de DNA.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Donald Trump: 'Prin acest atac dă şah Rusiei şi Chinei' / VIDEO

„Am depus plângere împotriva unui specialist DNA, pentru că acesta nu respectă legea ANI. Adică, legea care-l obligă să declare în declarația de avere ce acțiuni și ce contracte au societățile la care el sau soția este acționar. Ceea ce dl Postelnicu nu a făcut. În schimb, își aduce în DNA prieteni de familie. De exemplu, o doamnă care a obținut nota 2 la un examen de admitere într-o instituție publică, dar care lucra la firma soției, care este medic, -nu știu cum poate face evaluări sau cum poate fi acționar la o firmă de evaluări -, a adus-o la DNA.”, a declarat Ingrid Mocanu.

Tăriceanu, lovitură de graţie pentru Daniel Constantin. Epurări şi racolări în Guvern şi ALDE

Scandalul a izbucnit după ce DNA a chemat-o pe Ingrid Mocanu şi pe ceilalţi membrii din comisa de retrocedări ca să îi înştiinţeze că s-a deschis un nou dosar în care au calitatea de suspecţi.

Procurorii susţin că membrii comisei ANRP au suprevaluat un teren din capitală, iar proprietarul a incasat mai mulţi bani decât i s-ar fi cuvenit de fapt. Procurorii spun că terenul a fost supraevaluat cu 6.120.237 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu în dauna statului. Ingrid Mocanu este acuzată de abuz în serviciu.