L-a DEZAMĂGIT pe Donald Trump: Ce REGRETE are purtătorul de cuvânt al Casei Albe

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-04-2017 20:01
Actualizat: 12-04-2017 21:04

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, şi-a exprimat miercuri regretul de a-l fi "dezamăgit" pe preşedintele Donald Trump prin comparaţia pe care a făcut-o între preşedintele sirian Bashar Al-Assad şi Adolf Hitler, transmite Reuters.

"Am făcut o greşeală. Am abordat un subiect pe care nu trebuia să-l abordez şi am dat-o-n bară. Sper că am arătat că am înţeles ce am făcut şi că cer iertare oamenilor", a declarat Spicer în cursul unui eveniment la un muzeu din Washington, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

El a insistat că remarcile sale l-au afectat inclusiv la nivel profesional, întrucât preşedintele Donald Trump "a avut câteva săptămâni de succes incredibil" şi misiunea sa ar fi fost să amplifice mesajul acestor realizări, şi nu să-l "dezamăgească" pe şeful statului.

Spicer a provocat o controversă marţi după ce a declarat, în timpul unui briefing, că 'în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial nu s-au folosit arme chimice' şi că nici măcar 'o persoană atât de abjectă precum Hitler nu a căzut atât de jos încât să folosească arme chimice'. În urma indignării provocate de declaraţiile sale, Sean Spicer şi-a cerut ulterior scuze pe CNN şi a admis că 'a făcut din eroare un comentariu nepotrivit şi lipsit de sensibilitate cu privire la Holocaust'

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

Miercuri, guvernul federal german a denunţat comparaţia între Assad şi Hitler, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, subliniind într-o conferinţă de presă că "orice comparaţie între situaţiile actuale şi crimele naţional-socialismului nu duce la nimic bun".

Institutul internaţional pentru memoria Holocaustului, Yad Vashem, l-a îndemnat la rândul său miercuri pe Spicer să facă o vizită pe site-ul său, denunţând "folosirea unor termeni inexacţi şi lipsa de sensibilitate cu privire la Holocaust" din partea purtătorului de cuvânt al Casei Albe.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

Yad Vashem a arătat într-un comunicat că declaraţiile lui Sean Spicer "denotă o profundă lipsă de cunoştinţe în ce priveşte evenimentele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi sunt susceptibile să întărească poziţia celor care urmăresc falsificarea istoriei".