Cine este omul care i-a condus pe polițiști la Sebastian Ghiță, în Serbia

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 14-04-2017 14:16

Sebastian Ghiță a fost legitimat în noaptea de joi spre vineri de poliția sârbă în Belgrad și reținut. Fostul deputat era însoțit de fratele său, Alexandru Ghiță.

Alexandru Ghiță, omul care i-a condus pe polițiști la fratele său, Sebastian Ghiță, ascuns în Serbia, este patronul operatorului de telecomunicații 2K Telecom, companie al cărei control l-a preluat total în noiembrie 2015 prin achiziția acțiunilor pe care le mai deținea în firmă milionarul buzoian Vasile Domente, unchiul fraților Ghiță, informează hotnews.ro. După ce a câștigat alături de granzii din telecom frecvențe pentru servicii de televiziune digitală sau 4G, 2K Telecom și-a vândut în 2015 licență 4G către RCS&RDS pentru 6,6 milioane euro, iar în 29 decembrie 2016, la scurt timp după dispariția lui Sebastian Ghiță, și-a cerut insolvență.

Ipoteză EXPLOZIVĂ după arestarea lui Ghiță: 'E băgată şi mintea lui Coldea în ciorba asta'

Potrivit Rise Project, Alexandru Ghiță ar deține acțiuni, pe lângă 2K Telecom, și la firmele: Infratel Net SRL și Ploiești Import Export SRL. Dintre aceste firme, 2K Telecom este însă cea mai importantă.