Trafic feroviar blocat în zona Merişor din cauza unui copac doborât de vânt

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 21-04-2017 12:15

Traficul feroviar este întrerupt temporar, vineri, între staţiile Merişor şi Crivadia, din judeţul Hunedoara, din cauza unui copac care a căzut pe linia de cale ferată, la faţa locului intervenindu-se cu echipe pentru rezolvarea problemei. "În zona Băniţa-Merişor un copac a căzut un copac în gabaritul liniei de cale ferată. Se intervine pentru ca traficul feroviar să revină la normal", a declarat, pentru Agerpres, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, subcomisar Lucian Şincovici.

Trei trenuri au fost afectate de acest incident. Potrivit acestuia, compania de căi ferate a estimat că traficul feroviar se va relua imediat după orele prânzului cu ajutorul locomotivelor Diesel, iar după circa o oră şi jumătate va fi refăcută şi linia electrică, astfel că în zonă vor putea circula şi locomotivele electrice.

În urmă cu două zile, în aceeaşi zonă, un alt copac s-a prăbuşit pe şine în staţia Merişor, după ce a fost doborât de vântul puternic. Traficul feroviar între staţiile Merişor şi Petroşani se desfăşoară pe un singur fir, după ce un tren de marfă a deraiat în zona Băniţa-Merişor, în urmă cu două săptămâni. Mecanicul şi ajutorul său şi-au pierdut viaţa în acest accident.