Favorit în alegerile din Franţa, Macron cheamă la unitate şi la respingerea 'fricii'

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 21-04-2017 15:00

Candidatul favorit la alegerile prezidenţiale din Franţa, centristul Emmanuel Macron, a chemat vineri la unitate şi respingerea fricii după uciderea unui poliţist într-un atac revendicat de Statul Islamic.

"Nu cedaţi în faţa fricii, nu cedaţi în faţa divizării şi intimidării. Generaţia noastră trebuie să se ridice în faţa acestei provocări", a declarat el într-un comunicat emis de la sediul său de campanie şi citat de Reuters, relatează agerpres.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

Macron a anunţat că a anulat două mitinguri vineri pentru a nu supraîncărca forţele de securitate, dar a insistat că refuză să-şi suspende campania. "Democraţia este mai puternică", a subliniat el.

"Slăbirea serviciilor de informaţii locale implementată acum aproape 10 ani a fost o greşeală", a adăugat el, într-o aluzie aparentă la administraţia conservatoare anterioară sub prim-ministrul şi rivalul conservator prezidenţial Francois Fillon.

Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împuşcat mortal de forţele de securitate.