Purtătorul de cuvânt al lui Macron critică politica fiscală susţinută de Marine Le Pen

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 24-04-2017 18:10

Purtătorul de cuvânt al candidatului de centru în alegerile prezidenţiale franceze Emmanuel Macron a calificat-o pe Marine Le Pen, lidera partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN), ca fiind 'Moş Crăciunul ultimelor săptămâni' în legătură cu propunerile sale economice populiste, relatează DPA. ''Ea şi-a multiplicat cadourile fiscale'', a spus Benjamin Griveaux, făcând referire la absenţa detaliilor oferite de tabăra Marinei Le Pen despre modul de compensare a reducerilor fiscale. El a numit această politică drept o ''iresponsabilitate absolută''.

De asemenea, Griveaux a avocat importanţa confruntării formaţiunii conduse de Marine Le Pen. ''Vrem să garantăm că democraţiile occidentale văd în poporul francez o speranţă de a pune capăt ascensiunii populismului'', a adăugat Benjamin Griveaux, conform Agerpres.

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au plasat pe primele două poziţii în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Franţa şi s-au calificat astfel în turul al doilea, care va avea loc peste două săptămâni, conform rezultatelor finale anunţate luni de Ministerul de Interne francez.