Trump: Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună sancţiuni Coreii de Nord

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 24-04-2017 20:21

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună sancţiuni suplimentare şi mai ferme Coreii de Nord, pe fondul intensificării tensiunilor legate de programele sale balistic şi nuclear, a declarat luni preşedintele american Donald Trump, transmite Reuters. "Situaţia actuală din Coreea de Nord este inacceptabilă", a subliniat Donald Trump în faţa presei înaintea unui dejun cu ambasadori din ţările Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

"Este o ameninţare reală pentru lume, fie că vrem sau nu să vorbim despre asta. Coreea de Nord este o mare problemă pe plan mondial şi o problemă pe care va trebui să o rezolvăm într-un final", a punctat Trump.

Remarcile sale survin într-un moment de tensiune ridicată în Peninsula Coreea, după mai multe teste cu rachete ale Phenianului, pe fondul unei escaladări verbale între regimul nord-coreean şi administraţia de la Washington, care a sugerat chiar că ia în calcul posibilitatea unor lovituri preventive, conform Agerpres.

Donald Trump a amintit luni şi de recentul eşec al Consiliului de Securitate de a lua măsuri după atacul chimic din Siria de la începutul lui aprilie, calificându-l drept o "mare dezamăgire". La 12 aprilie, Rusia şi-a exercitat în Consiliul de Securitate al ONU dreptul de veto asupra unei rezoluţii prezentate de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie pentru a condamna atacul chimic de la 4 aprilie de la Khan Shaykhun, din 4 aprilie, soldat cu 87 de morţi din care 31 de copii, şi pentru a cere regimului de la Damasc să colaboreze la investigarea celor întâmplate.