Ministrul Justiţiei este aşteptat la Comisia juridică din Senat: Ce discuții va purta Tudorel Toader

Autor: Andrei Radu
Publicat: 25-04-2017 06:46
Actualizat: 25-04-2017 07:39

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat marţi la Comisia juridică din Senat pentru discuţii cu privire la pachetul de legi din domeniul justiţiei.

Senatorii jurişti au solicitat, săptămâna trecută, prezenţa ministrului Justiţiei în faţa Comisiei juridice din Senat pentru a clarifica situaţia pachetului de legi pe justiţie pe care ministerul urmează să îl redacteze.

Ministrul Justiţiei a fost prezent luni la dezbaterea din Comisia juridică a Senatului pe marginea proiectului de lege privind graţierea unor pedepse.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl atacă pe Tudorel Toader: 'Are RESTANȚE'

"Dacă nu vă retrageţi, atunci vă aşteptăm şi mâine (n.r. marţi), la ora 14,00 (...), unde vom discuta situaţia legată de modificările la Legile 303 (n.r. - Statutul magistraţilor) şi, după caz, 304 (n.r. - organizarea judiciară) şi 317/2004 (n.r. - privind Consiliul Superior al Magistraturii), precum şi alte chestiuni incidente legate de programul de guvernare, politica penală pe care o aveţi în vedere", a afirmat, luni, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae.

Luni, Comisia juridică a Senatului a decis să solicite Biroului permanent prelungirea termenului de dezbatere la proiectul de lege privind graţierea de la 45 la 60 de zile. Termenul de adoptare tacită stabilit iniţial de Biroul permanent pentru acest act normativ se împlineşte marţi, 25 aprilie.

Motivarea acestei solicitări de prelungire a fost explicată de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae, prin complexitatea actului normativ.

Propunerea de prelungire a termenului a fost avansată de senatorii jurişti liberali şi a fost votată în unanimitate în comisie.

Pe 21 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să amâne dezbaterea proiectului de lege privind graţierea, explicând că se pregătesc şi alte măsuri complementare, menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar. El susţinea că noul pachet legislativ va fi finalizat în cel mult trei săptămâni, anunță Agerpres.

Săptămâna trecută, secretarul de stat în MJ Mariana Moţ preciza că ministerul încă aşteaptă puncte de vedere de la instituţiile implicate şi că proiectul va fi pus în dezbatere în măsura în care aceste opinii vor fi strânse.