Preşedintele Hollande le cere miniştrilor să se angajeze în campanie contra Marinei Le Pen

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 26-04-2017 16:30

Preşedintele francez Francois Hollande le-a cerut miercuri miniştilor din guvern să facă tot posibilul pentru a se obţine cea mai mare înfrângere posibilă a liderei de extremă dreaptă Marine Le Pen în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, când aceasta se va confrunta cu candidatul de centru Emmanuel Macron, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee, relatează Reuters. Hollande le-a cerut miniştrilor 'să se angajeze deplin în campania electorală pentru a asigura că Marine Le Pen va obţine cel mai scăzut rezultat posibil', a declarat purtătorul de cuvânt Stephane Le Foll.

Hollande, care le-a cerut marţi francezilor să voteze pentru Macron, i-a solicitat fiecărui ministru 'să fie mobilizat total în această campanie', a adăugat Le Foll. La rândul său, fostul preşedinte conservator Nicolas Sarkozy a anunţat miercuri că va vota pentru Emmanuel Macron. Într-un mesaj postat pe reţelele de socializare online, Sarkozy a menţionat că procedează astfel deoarece alternativa în scrutinul din 7 mai este Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, şi că votul său pentru Macron nu reprezintă o aprobare a programului acestui candidat de centru, conform Agerpres.

În urma primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, desfăşurat în 23 aprilie, Macron s-a clasat primul dintre cei 11 candidaţi, cu 24,01% din voturi, iar Le Pen a doua, cu 21,30% din sufragii. Sondajele de opinie privind turul al doilea de scrutin indică o victorie detaşată a lui Emmanuel Macron.